Kulinārais mantojums Talsu novada muzejā

No 9. līdz 15. oktobrim norisināsies UNESCO nedēļa, tās tēma šogad ir “Kultūras mantojums lietojumā”. UNESCO Latvijas Nacionālā komisija aicina pievērsties jomām, kurās ikdienā saskaras materiālais un nemateriālais kultūras mantojums, īpaši izceļot kulinārā mantojuma nozīmi.

Talsu novada muzejs šajā laikā piedāvā apskatīt muzeja krājuma pavārgrāmatu izstādi, godinot mūsu novadnieces - izcilās latviešu uztura speciālistes un fizioterapeites Doras Švīkules (1884-1974) piemiņu.

11. oktobrī plkst.16.00 muzejā viesosies Kolkas lauku sētas „Ūši” saimniece Dženeta Marinska, kura 2016. gada nogalē izdeva grāmatu “Ziemeļkurzemes lībiešu tradicionālie ēdieni”. Grāmatā apkopotas senās un arī mūsdienu ēdienu receptes, to apraksti un fotogrāfijas. Tikšanās laikā būs iespēja uzzināt par Ziemeļkurzemes lībiešu virtuvi, ēdieniem, tradīcijām, kā arī degustēt kādu no lībiešu tradicionālajiem ēdieniem.

 

Daija Lēmane,

Talsu novada muzeja galvenā krājumu glabātāja 



11.10.2017